Strefa Rodzica

ROK 2018/2019

 

Numer konta Rady Rodziców 

05 1020 4027 0000 1902 1289 3915

Drugie konto przyporządkowane TYLKO dla płatności za obiady 

54 1020 4027 0000 1902 1292 9214

Trzecie konto, subkonto dla klasy IV

17 1020 4027 0000 1802 1292 9347

 

Terminy zebrań:


25 X - spotkania indywidualne

29 XI - zebranie ogólne i spotkania indywidualne

11 I 2019 - zebranie ogólne

21 III - zebranie ogólne i spotkania indywidualne

9 V - zebranie ogólne i spotkania indywidualne

 

Organizacja roku szkolnego 2018/19

3 września 2018. – inauguracja roku szkolnego 2018/19

22 -31 grudnia 2018r.  – przerwa świąteczna

14 -25 stycznia  2019 r. – ferie zimowe

18 – 23 kwietnia 2019 r. – przerwa wiosenna

21 czerwca – zakończenie roku szkolnego 2017/18

 

Dodatkowe dni wolne:

 1 XI 2018, 2 XI 2018, 15 IV 2019, 16 IV 2019, 17 IV 2019, 29 IV 2019, 30 IV 2019, 1 V 2019, 2 V 2019,

3 V 2019, 20 VI  2019 r. 

 

Polisa ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków do pobrania - tutaj

Formularz do zgłaszania szkód - tutaj

 

Zasady odpłatności za obiady

  • miesięczną odpłatność za posiłki (na miesiąc z góry) należy dokonywać na konto BANK PKO SA 29 1240 1747 1111 0010 8757 8244 ROMA DIMAKOU
  • wysokość opłaty miesięcznej podana będzie w formie elektronicznej oraz w sekretariacie na koniec miesiąca poprzedzającego kolejny okres rozliczeniowy
  • w przypadku nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić rezygnację z posiłku do godziny 18:00 w dniu poprzedzającym nieobecność dziecka – w formie sms pod numerem: 539 993 556 o treści: syn/córka (imię i nazwisko dziecka) nie będzie korzystał/a z posiłków w szkole od... do..., imię i nazwisko rodzica/opiekuna
  • opłacony posiłek przy niespodziewanej nieobecności dziecka w dzień odbioru posiłku, można odebrać na wynos (w własnym opakowaniu) w stołówce szkolnej w godzinach serwowania obiadu, opłaty nie będą naliczane od dnia następnego
  • w przypadku decyzji o rezygnacji z korzystania z posiłków szkolnych należy fakt ten zgłaszać w formie sms pod numerem 539 993 556 najpóźniej 3 dni robocze przed rozpoczęciem nowego okresu rozliczeniowego
  • brak uiszczonych opłat będzie skutkować skreśleniem dziecka z listy dzieci korzystających z posiłków w szkole

 

 

 

MENU OBIADOWE 

TYDZIEN 1

PONIEDZIAŁEK

 Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką (250 ml), spaghetti po bolońsku (180 g + 100 ml), surówka z białej kapusty (50 g) – 7,9 kompot wieloowocowy (200 ml)                                                                                                                           

WTOREK                                                                                                                                                          

 Zupa pomidorowa zabielana z makaronem zagęszczana pulpą z włoszczyzny (250 ml), kotlecik mielony z szynki wieprzowej (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), kapusta modra gotowana z surowym tartym jabłkiem (70 g)– 1,3,7,9, kompot owocowy (20 ml)                                                                                                       

 ŚRODA                                                                                                                                                                                                                       

 Zupa fasolowa (250 ml), naleśniki  z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału (2 szt), serek waniliowy (10 g) i dżem truskawkowy (15 g), polewa z świeżych owoców (10 g)   – 1,3,7,9 kompot porzeczkowy (200 ml)                                                                                                                                                         

 CZWARTEK                                                                                                                                                            

 Rosół z makaronem i świeżą pietruszką (250 ml), kotlet z piersi kurczaka z pieca (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), marchewka z groszkiem na gęsto (70 g)– 1,3,7,9, kompot owocowy (200 ml)                                                                                                             

 PIĄTEK                                                                                       

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną świeżym koperkiem (250 ml), paluszki rybne z fileta (2/3 szt.), ziemniaczki tłuczone z mlekiem (150 g), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, marchewką i pietruszką (70 g)– 1,3,7,9 kompot truskawkowy (200 ml)                           

TYDZIEN 2

PONIEDZIAŁEK 

 Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniaczkami i jajkiem (250ml), pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem penne z pszenicy durum (80g+150g+100ml), surówka z białej kapusty z  porem i świeżym koperkiem (60g), kompot z jabłek i porzeczek (200ml) – 1,3,7,9

WTOREK                                                                                                                                                              

 Zupa z cieciorki z zieloną pietruszką (250ml), podudzia z kurczaka z ryżem (1szt+150g+100ml), kukurydza z masełkiem (70g) – 1,3,9,10, kompot z czarnych porzeczek (200ml)  

ŚRODA                                                                                                                                                                   

 Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką (250ml) – 7,9, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (100g+150g), buraczki z tartym surowym jabłkiem (70g), kompot z jabłek i śliwek (200ml) – 1,9    

CZWARTEK                                                                                                                                                 

 Zupa rybna  z pomidorami zaciągana pulpą warzywną z kluskami (250ml), jajko sadzone (1,5szt), ziemniaki  tłuczone z mleka (150g), mizeria na jogurcie naturalnym (70g), woda mineralna , kompot z truskawek (200ml)  – 1,3,7,9

 PIĄTEK                                                                                                                                                    

 Krupnik z kaszy jaglanej z świeżą zieloną pietruszką (250ml), pierogi z serem i  truskawkami (150g-ok. 5 szt) masłem waniliowym, kompot wieloowocowy (200ml)  - 1,3,7                                                                                    

 

TYDZIEN 3

PONIEDZIAŁEK                                                                                              

Zupa jarzynowa z świeżym koperkiem (250 ml) , spaghetti po bolońsku (makaron 180 g + sos 100 g), surówka z porem i jogurtem naturalnym (60 g), kompot z truskawek i porzeczek (200 ml)  – 1,3,7,9        

 WTOREK                                                                                                                                                       

Barszczyk czerwony z makaronem razowym (250 ml), gołąbki z kapustą „bez zawijania” (70/80 g), kapusta biała gotowana słodko-kwaśna (60 g), sos pomidorowy (100 ml), ryż paraboliczny (150 g), kompot wieloowocowy (200 ml)  – 1,3,7,9    

 ŚRODA                                                                                                                                                        

Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami (250 ml), świeżą zieloną pietruszką, bogracz z pyzami (2 szt., sos z mięsem 120 g), sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem, cebulą i świeżą pietruszką (70 g), kompot (200 ml), woda mineralna  – 1,3,7,9 

 CZWARTEK                                                                                                                                                       

Rosół z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml), kotlecik  z kurczaka w panierce z pełnego przemiału (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), marchewka z groszkiem na gęsto (70 g), kompot truskawkowy (200 ml)   – 1,3,7,9 

PIĄTEK                                                                                                                                                     

 Zupa pomidorowa  zagęszczana pulpą z włoszczyzny i makaronem pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml) , filet z mintaja w bułce tartej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału ziemniaczki tłuczone z mlekiem (2/3 szt.), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (70 g), kompot z jabłek i porzeczek (200 ml)  – 1,3,4,7,9                                                                                                              

TYDZIEN 4

PONIEDZIAŁEK                                                                                                          

Kapuśniak słodko- kwaśny z świeżą zieloną pietruszką (250 ml), pierogi z mięsem z pieczoną cebulką (150 g), surówka z białej kapusty w sosie chrzanowym (50g), kompot z jabłek i porzeczek (200ml) -1,3,7,9,10

WTOREK                                                                                                                                           

 Zupa pomidorowa z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml), pieczeń ze schabu duszona w śliwkach (70g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150g), buraczki gotowane z surowym tartym jabłkiem (60g), kompot z wiśni i czarnej porzeczki (200ml) – 1,3,7,9     

ŚRODA                                                                                                                                                                   

Zupa grochowa z włoszczyzną (250ml), racuchy z mąki mieszanej pszennej i żytniej (pełne ziarno) z tartymi jabłkami i  polewą z przetartych truskawek (3szt.), kompot z jabłek i  śliwek (200ml)– 1,3,7,9  

CZWARTEK                                                                                                                                                          

Zupa wiedeńska – rosół z włoszczyzną i kaszką manną (250ml) , kurczak w potrawce ( sos na jogurcie naturalnym) (70g+100ml) , ryż paraboliczny (150g), marchewka z groszkiem (60g), kompot z truszkawek (250ml) – 1,3,7,9  

PIĄTEK                                                                                                                                                                                           

Zupa warzywna z dorszem i świeżym koperkiem (250ml), pyry z gzikiem (150g+60g), ogórek kiszony (60g), woda mineralna (250ml) –1,7                                                                                                                     

 

 

 

ROK 2017/2018

Zachęcamy do dokonywania wszelkich opłat na konto bankowe, które jest przypisane każdej z klas. W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko dziecka oraz tytuł wpłaty, czyli wpłacając np. 80 zł podać, że 40 jest za obiad, a 40 za wycieczkę.
Przykład: Anna Kowalska - ubezpieczenie

Numer konta Rady Rodziców

05 1020 4027 0000 1902 1289 3915

 

Additional information

Wykonanie: smart-NT