Niedziela, 15 grudnia 2019 |
sekretariat@szkolakonarzewo.pl tel. +48 61 814 83 42

Menu obiadowe

PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa (250 ml), spaghetti (180 g) z sosem bolońskim (100 g) – 1,3,7,9 , kompot truskawkowy (180 ml)

WTOREK

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem zagęszczana pulpą z włoszczyzny (250 ml), kotlecik mielony (70 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), buraczki z tartym surowym jabłkiem (70 g) – 1,3,7,9, kompot (180 ml)

ŚRODA

Zupa grochowa (250 ml), naleśniki  z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału (3 szt.), serek waniliowy lub domowa nutella z bananów i kakao, polewa z czerwonych owoców – 1,3,7,9 kompot (180 ml)

CZWARTEK

Rosół z makaronem i świeżą pietruszką (250 ml), kotlet ze schabu (80 g), ziemniaki (150 g), surówka z białej kapusty (60 g) – 1,3,7,9, kompot (180 ml)

PIĄTEK

Zupa kalafiorowo-brokułowa z kaszą kuskus i świeżym koperkiem zabielana (250 ml), kotleciki rybne z warzywami (70 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, marchewką i pietruszką (60 g) – 1,3,4,7,9 kompot (180 ml)

PONIEDZIAŁEK

Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniaczkami i jajkiem (250ml), zraziki z mięsa mielonego greckie (70g) w aromatycznym sosie pomidorowym (100ml) z kaszą kuskus (150g), sałatka z kapusty pekińskiej (60g), kompot truskawkowy (180ml) – 1,3,7,9

WTOREK

Zupa fasolowa (250ml), makaron świderki z sosem pomidorowo-serowym, kukurydza na ciepło z masełkiem (60g) – 1,3,9,10, kompot wieloowocowy (180ml)

ŚRODA

Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką (250ml) – 7,9, strogonof z indyka z warzywami (100g) z kopytkami z mąką z pełnego przemiału (150g), kompot z czarnej porzeczki (150ml)– 1,9,7

CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem (250ml), jajka sadzone (1szt), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150g), mizeria na jogurcie naturalnym (80g), kompot z truskawek – 1,3,7,9

PIĄTEK

Krupnik z kaszy jaglanej z świeżą zieloną pietruszką (250ml), pierogi z serem lub truskawkami, z masełkiem waniliowym, kompot z czarnej porzeczki (180ml) – 1,3,7

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem (250ml), spaghetti po bolońsku z warzywami (marchew, pomidor) (180g+100g), kompot z truskawek i porzeczek – 1,3,7,9

WTOREK

Barszczyk z makaronem razowym (250ml), pyry z gzikiem (150g+50g), sałatka szwedzka (70g), kompot wieloowocowy – 1,3,7,9

ŚRODA

Zupa z czerwonej soczewicy (250ml), gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną(150g+100g), kapusta modra (70g), kompot – 1,3,7,9

CZWARTEK

Rosolnik z kaszą manną (250ml), potrawka z kurczaka (70g), ryż na sypko (150g), marchewka z groszkiem na gęsto (60g), kompot truskawkowy – 1,3,7,9

PIĄTEK

Zupa owocowa z makaronem (250ml), paluszki rybne z mintaja(3szt), ziemniaczki tłuczone z mlekiem (150g), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (60g), kompot z jabłek i porzeczek – 1,3,4,7,9

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak słodko- kwaśny z świeżą zieloną pietruszką (250ml), makaron carbonara (180g+100g), warzywa na parze z masełkiem (60g), kompot z jabłek i porzeczek (180ml) -1,3,7,9,10

WTOREK

Zupa marchewkowa z ziemniakami (250ml), gyros z kurczaka (70g), ryż (150g), surówka colesław z czerwonej kapusty (60g), sos czosnkowy z jogurtu greckiego (30ml), kompot wieloowocowy (180ml) – 1,3,7,9

ŚRODA

Zupa fasolowa (250ml), pieczeń ze schabu (70g) pyzy (2szt.), ogórek kiszony (60g), kompot wieloowocowy (180ml) – 1,3,7,9

CZWARTEK

Rosół z makaronem (250ml), kotlet z piersi kurczaka (70g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150g), marchewka z groszkiem (60g), kompot z truskawek (180ml) – 1,3,7,9

PIĄTEK

Zupa pomidorowa zagęszczana pulpą z włoszczyzny z ryżem (250ml), kluski śląskie (150g) z cebulką i boczkiem, biała kapusta zasmażana (60g), kompot owocowy (180ml) – 1,7