Środa, 26 lutego 2020 |
sekretariat@szkolakonarzewo.pl tel. +48 61 814 83 42

Menu obiadowe

PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką, spaghetti po bolońsku z marchewką i pomidorami – 7,9 kompot owocowy

WTOREK

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem zagęszczana pulpą z włoszczyzny, kotlecik mielony z szynki wieprzowej, ziemniaki tłuczone z mlekiem, kapusta modra gotowana z surowym tartym jabłkiem – 1,3,7,9, kompot owocowy

ŚRODA

Zupa fasolowa, naleśniki  z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału, serek waniliowy i nutella z bananów i kakao, polewa z świeżych owoców   – 1,3,7,9 kompot owocowy

CZWARTEK

Rosół z makaronem i świeżą pietruszką, kotlet z piersi kurczaka z pieca, ziemniaki tłuczone z mlekiem, marchewka z groszkiem na gęsto – 1,3,7,9, kompot owocowy

PIĄTEK

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną świeżym koperkiem, paluszki rybne z fileta, ziemniaczki tłuczone z mlekiem, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, marchewką i pietruszką – 1,3,7,9 kompot owocowy

PONIEDZIAŁEK

Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniaczkami i jajkiem, pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem penne z pszenicy durum, surówka z białej kapusty z  porem i świeżym koperkiem, kompot owocowy – 1,3,7,9

WTOREK

Rosolnik z kaszą manną, ryż na mleku z jabłkiem prażonym – 1,3,9,10, woda mineralna, kompot owocowy

ŚRODA

Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką – 7,9, strogonof z indyka z kaszą jęczmienną, ogórki kiszone, kompot owocowy – 1,9

CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem, jajko sadzone, ziemniaki  tłuczone z mleka, mizeria na jogurcie naturalnym , woda mineralna , kompot owocowy  – 1,3,7,9

PIĄTEK

Krupnik z kaszy jaglanej z świeżą zieloną pietruszką, pierogi z serem i  truskawkami, masłem waniliowym, kompot owocowy   – 1,3,7

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa z świeżym koperkiem , spaghetti po bolońsku z warzywami, kompot z truskawek i porzeczek  – 1,3,7,9

WTOREK

Barszczyk z makaronem razowym, gyros z kurczaka, ryż paraboliczny, surówka colesław w białej kapusty, kompot wieloowocowy  – 1,3,7,9

ŚRODA

Żurek z jajkiem, gulasz wieprzowy z pyzami, buraczki ze świeżym jabłkiem i cebulą, kompot, woda mineralna  – 1,3,7,9

CZWARTEK

Rosół z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką, kotlecik  z kurczaka w panierce z pełnego przemiału, ziemniaki tłuczone z mlekiem, marchewka z groszkiem na gęsto, kompot truskawkowy   – 1,3,7,9

PIĄTEK

Zupa pomidorowa  zagęszczana pulpą z włoszczyzny i makaronem pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką , klopsiki rybne, ziemniaczki tłuczone z mlekiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z jabłek i porzeczek  – 1,3,4,7,9

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak słodko- kwaśny z świeżą zieloną pietruszką, pierogi z mięsem z pieczoną cebulką, surówka z białej kapusty w sosie chrzanowym, woda mineralna  -1,3,7,9,10

WTOREK

Zupa pomidorowa z ryżem i świeżą zieloną pietruszką, pieczeń ze schabu duszona w śliwkach, ziemniaki, buraczki gotowane z surowym  tartym jabłkiem, kompot owocowy – 1,3,7,9

ŚRODA

zupa grochowa z włoszczyzną, racuchy z mąki mieszanej pszennej i żytniej (pełne ziarno) z tartymi jabłkami i  polewą z przetartych truskawek, kompot z jabłek i truskawek, woda mineralna – 1,3,7,9

CZWARTEK

Rosół z makaronem, kurczak w potrawce ( sos na jogurcie naturalnym), ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem, naturalny sok tłoczony, woda mineralna – 1,3,7,9

PIĄTEK

Zupa warzywna ze świeżym koperkiem, kopytka z sosem myśliwskim z warzywami, woda mineralna  -1,7